I ovde godine Ambipak magazin okupio je predstavnike značajnih kompanija i eksperte na još jednom sjajnom i korisnom seminaru posvećenom proizvođačima hrane i ambalaže za hranu. Partnersku podršku seminaru pružila je kompanija Nestle
Svesni važnosti bezbednosti hrane i brojnih izazova koje je potrebno premostiti vezano za pakovanje hrane, koji su vrlo često i posledica nejasnih regulativa i izazova pri izboru i proizvodnji adekvatne ambalaže, u Beogradu smo 7. februara 2025, uz podršku kompanije Nestle Adriatic S, održali seminar “Standardi za bezbednost hrane & Deklaracija o usaglašanosti ambalaže za hranu”.
Prisutni predstavnici kompanija proizvođača hrane i pića, proizvođača ambalaže, trgovinskih lanaca i laboratorija sa velikim interesovanjem su ispratili izlaganja stručnih predavača – Daliborke Mrđan Mićanović, specijalistkinje za kontrolu kvaliteta za Nestle tržište jugoistočne Evrope, naše redovne saradnice Gordane Vraštanović Pavićević, konsultantkinje za materijale za kontakt sa hranom, stručne savetnice lab. Fieldtest, i Aleksandre Stanišić, vlasnice konsultantske agencije AS consulting KG, ekspertkinje za bezbednost hrane i auditora.


Kao što je i najavljeno, na seminaru je bilo reči o najnovijim GFSI standardima za bezbednost hrane, bezbednost ambalaže za pakovanje hrane, zatim pravilom popunjavanju Deklaracije o usaglašenosti za ambalažu za hranu i nejasnoćama sa kojima se kompanije susreću, a teorijski deo seminara upotpunjen je konkretnim primerima iz prakse kompanije Nestle.
Specijalistkinja za kontrolu kvaliteta za Nestle tržište jugoistočne Evrope, Daliborka Mrđan Mićanović prisutnima je govorila o tome kako se u kompaniji Nestle odvija komunikacija između dobavljača ambalaže i proizvođača hrane, iznevši primere izazova i načine na koji ih ova velika kompanija prevazilazi. Takođe, bilo je reči i o tome kako izabrati adekvatnu ambalažu za određeni prehrambeni proizvod uz, naravno poštovanje standarda bezbednosti.
Seminar je protekao u interaktivnoj i dinamičnoj atmosferi, uz sjajne predavače i učesnike.
Zahvaljujemo se svima i radujemo sledećoj temi i druženju.