back to top
Friday, February 7, 2025

 

Ambipak seminar:

Standardi za bezbednost hrane & Deklaracija o usaglašenosti ambalaže za hranu

07. februar 2025
10 – 15h

SKY GARNI Hotel d.o.o Lomina 28 11000 Beograd, Srbija

23.400 RSD
Prijave do 20. jan 2025 - 20.500 RSD

Informacije:

Ambalaža za hranu i piće je nesumnjivo najveći i najvažniji segment ambalažne industrije. Ispunjenje zahteva bezbednosti i zdravstvene ispravnosti upakovane hrane je zahtev broj jedan i svaki proizvođač ambalaže i hrane i pića je u obavezi da ih ispuni.

Nakon uspešno održanih seminara o vrstama materijala i bezbednosti pakovanja hrane „Ambalažni materijali za kontakt sa hranom – cirkularnost, zdravstvena bezbednost i regulativa“, koje smo realizovali sa stručnim predavačima, našim saradnicima, idemo dalje u deljenju znanja i usavršavanjima u oblasti pakovanja hrane i pića.

Pred nama je seminar “Standardi za bezbednost hrane & Deklaracija o usaglašanosti ambalaže za hranu” sa ciljem da objasni kako ispuniti zahteve standarda za bezbednost hrane i pića i ispravno popuniti Deklaraciju o usaglašenosti. Seminar je posvećen najvažnijim i najnovijim svetskim standardima za pakovanje i bezbednost hrane i pića  koji će pomoći kompanijama da dobiju odgovore na pitanja koja su, veoma često, i kod velikih i kod malih predmet nedoumica.

Detaljnije otvaramo i još jednu temu koja muči food kompanije a to je nepoznavanje zahteva i legislative od strane proizvođača ambalaže: deklaracija o usaglašenosti, analize na odgovarajuće simulante itd.

Seminar je namenjen predstavnicima svih kompanija u lancu proizvodnje i distribucije hrane – a pre svega proizvođačima i distributivnim lancima hrane i pića i proizvođačima ambalaže za hranu i piće…

Proizvođači hrane i pića – kontrolori kvaliteta, tehnolozi, pravnicima, menadžerima nabavke, menadžerima za javne i regulatorne poslove…
Proizvođači ambalaže – menadžerima, tehnolozima, pravnicima, menadžerima za javne i regulatorne poslove

Laboratorijama za kontrolu kvaliteta i bezbednosti, sertifikacionim telima

Svima kojima su važne informacije o materijalima koji dolaze u kontakt sa hranom i zakonska regulativa na ovom polju, posebno za izvoznike hrane i pića.

Seminar je idealna prilika za poslovno povezivanje učesnika iz kompatibilnih delatnosti.

OPŠIRNIJE O SEMINARU:

Tematske celine:

Upoznavanje sa GFSI prepoznatim standardima – IFS, BRC i FSSC22000

Kako to izgleda u praksi?

GFSI standardi za ambalažu

Deklaracija o usaglašenosti (DoC) za materijale u kontaktu sa hranom

 

Program seminara upotpuniće predstavnici kompanije Nestle Adriatic i tom prlikom izneti iskustva svetske korporacije u primeni standarda, Doc-a, i ostalim temama:

CENA KOTIZACIJE I OPŠTI USLOVI:

Kotizacija:
23 400 RSD

Prijave do 20. jan 2025:  20.500 RSD

Popusti:
10% za Ambipak klijente 
10% za dvoje ili više predstavnika jedne kompanije

Popusti se ne sabiraju.
PDV se ne obračunava shodno članu 33. stav 1. Zakona o PDV

Za učesnike je obezbeđena kafa dobrodošlice i ručak.

Organizator: Ambipak magazin/NIA koncept doo Beograd

Opšti uslovi:  Uplata po profakturi mora biti izvršena najkasnije do datuma valute naznačenoj na profakturi, a u suprotnom važi puna cena obuke. U slučaju otkazivanja učešća od strane učesnika u roku od pet do deset dana, do dana početka obuke, učesniku se vraća iznos umanjen za 30% od ukupnog iznosa usluga iskazanog na profakturi, na ime administrativnih i organizacionih troškova. U slučaju da nije naplaćena profaktura organizator zadržava pravo da fakturiše 30% od pune cene obuke, na ime administrativnih i organizacionih troškova. U slučaju otkazivanja učešća od strane učesnika u roku do pet dana do početka obuke, učesniku se vraća iznos umanjen za 50% iznosa od ukupnog iznosa usluga iskazanog na profakturi, na ime administrativnih i organizacionih troškova. U slučaju da nije naplaćena profaktura organizator zadržava pravo da fakturiše 50% od pune cene obuke, na ime administrativnih i organizacionih troškova. Učesnici koji budu sprečeni da učestvuju u obuci, mogu ustupiti svoju prijavu trećem licu, a organizator zadržava uplatu u celosti. Organizator zadržava pravo da otkaže održavanje obuke i u tom slučaju sve uplate će biti u celosti vraćene. Ukoliko zbog nepredviđenih okolnosti dođe do odlaganja seminara, organizator će učesnicima predložiti novi termin. Navedeni podaci sa narudžbenice se mogu upotrebiti u promotivne svrhe, ali neće biti prosleđivani trećim licima.

PREDAVAČI:

Aleksandra Stanišić As konsalting

Aleksandra Stanišić

Food Safety Auditor/Expert

Master hemijski inženjer i specijalista za upravljanje kvalitetom, vlasnica konsultantske agencije AS consulting KG, iz Kragujevca

Aleksandra Stanišić je stručnjak za bezbednost hrane, sertifikovani auditor i konsultant sa iskustvom u oblasti proizvodnje hrane, implementacije standarda kvaliteta i bezbednosti, i rada u skladu sa HACCP sistemom.

Profesionalno iskustvo:

  • Sertifikovani auditor: Aleksandra ima 6 godina iskustva kao vodeći auditor za međunarodne standarde kao što su IFS Food, IFS Logistic, BRC Food, FSSC22000, ISO22000 i drugi, sa više od 250 sprovedenih revizija.
  • Konsultant i trener: Kao vlasnik agencije AS Consulting KG, pruža usluge implementacije standarda kvaliteta i bezbednosti hrane, kao i obuke za iste. Organizovala je preko 30 treninga, kako online, tako i uživo.
  • Menadžer proizvodnje i HSE specijalista: Tokom 13 godina rada u kompaniji Sedef, bila je tim lider i menadžer proizvodnje, istovremeno odgovorna za implementaciju IFS Food i ISO22000 standarda, kao i za oblast bezbednosti i zdravlja na radu.

    Obrazovanje:

    • Specijalističke studije: Fakultet organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu (2017–2018), upravljanje kvalitetom i standardizacija.
    • Master inženjer: Fakultet tehnologije i metalurgije, Univerzitet u Beogradu (1998–2005), hemijsko inženjerstvo.
    • HSE specijalista: Položen stručni ispit za bezbednost i zdravlje na radu (2016).
Gordana-Vrastanovic-Pavicevic.jpg

Gordana Vraštanović Pavićević, spec. san. hemije

Samostalni stručni saradnik laboratorije Fieldtest d.o.o./ Konsultantkinja za materijale za kontakt sa hranom

Gordana Vraštanović Pavićević je diplomirani hemičar-specijalista sanitarne hemije sa više od 30 godina iskustva u laboratorijskom ispitivanju i oceni bezbednosti materijala i predmeta za kontakt sa hranom, uključujući i ambalažu. Više od 20 godina je radila u Institutu za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, zatim u Centru za ispitivanje namirnica, a sada radi kao samostalni stručni saradnik u Fieldtest d.o.o.-laboratoriji za ispitivanje predmeta opšte upotrebe. Predsednik je radne grupe Ministarstva zdravlja za izradu Pravilnika o materijalima i predmetima u kontaktu sa hranom ( uključujući i proizvode namenjene odojčadi i deci mlađoj od tri godine za olakšavanje hranjenja i sisanja, umirivanje i spavanje, kao i ambalažu za pakovanje hrane i predmeta opšte upotrebe) Član je Komisije Ministarstva zdravlja za davanje ovlašćenja laboratorije utvrđivanje uslova u pogledu stručnih kadrova, prostorija i opreme koje moraju da ispunjavaju zdravstvene i druge organizacije za vršenje analiza i superanaliza namirnica i predmeta opšte upotrebe, Član je Komisije Instituta za standardizaciju Srbije, za standarde iz grupe: Posuđe i pribor u dodiru sa hranom Po pozivu radi kao konsultant za primenu regulative za predmete i materijale za kontakt sa hranom.
Daloborka Mrđan Mićanović_Nestle Adriatic

Daliborka Mrđan, specijalista za kontrolu kvaliteta za Nestlé tržište jugoistočne Evrope.

Daliborka Mrđan Mićanović je specijalista za kontrolu kvaliteta za Nestle tržište jugoistočne Evrope. Po struci je diplomirani inženjer poljoprivrede- specijalista za prehrambenu tehnologiju, sa 12 godina iskustva u prehrambenoj industriji, u kontroli kvaliteta.

LOKACIJA:

SKY GARNI HOTEL
Beograd, Lomina 28


Napomena: Slanjem prijave, prihvatate opšte uslove navedene iznad a Organizator će vam dostaviti profakturu/fakturu prema naružbi i Opštim uslovima.

Za sve dodatne informacije možete nam pisati na:  info@ambipak.rs

Partner seminara:

Nestle Adriatic S doo

NESTLElogo(R)-with-wordmark-oak-784x800px-RGB